West Atlantic söker investerare

WEST734.jpg
West Atlantic Boeing 737-400. (Foto: Wikimedia Commons)

West Atlantic har planer på att söka investerare för att öka likviditeten i bolaget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

West Atlantic uppger att man behöver ett kapitaltillskott efter att bolaget redovisat en förlust på nästan 82 miljoner kronor under 2016 och ytterligare 53 miljoner under det första halvåret för 2017. För att råda bot på de ekonomiska resultaten har bolaget beslutat om en turnaround och man tror att bolaget kommer gå med vinst i det fjärde kvartalet i år. Flygplansförsäljningar är en stor faktor till att man beräknar vinst i slutet på 2017.

Anledningen till att West Atlantic går med förlust uppger ch-aviation bero på höga uppstartskostnader på tre biljoner kronor i samband med ett postflygs-kontrakt med brittiska Royal Mail. Det femårskontrakt som började i januari i år fick en tuff start då det var förseningar på de leveranser av Boeing 737-400(F) som West Atlantic använder på flygningarna för Royal Mail. Detta ledde till att West Atlantic tvingades leasa in flygplan från andra operatörer vilket medförde höga kostnader. Idag flyger West Atlantic med tio Boeing 737-400(F) och tre BAe ATP på uppdrag av Royal Mail.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.