Inrikeslinje utan Stockholm går bra

SDL
Voyageur Airways CRJ 200 som flyger för Nextjet på Luleå-Sundsvall-Göteborg. (Foto: Nextjet)

Nextjet har trafikerat Sundsvall-Göteborg sedan 2014 och i mars gjorde bolaget en satsning med ökat antal avgångar, minskad flygtid i och med ett snabbt jetflygplan och linjen förlängdes till Luleå. Marknaden har tagit emot den nya linjen väldigt väl och är en av få inrikeslinjer som inte passerar Stockholm.

När årets tio första månader summeras konstateras en ökning med över 50 procent jämfört med 2016 på sträckan Sundsvall – Göteborg som till och med september använts av över 12 000 resenärer. Dessutom används sträckan Sundsvall – Luleå av allt fler resenärer och i september nåddes en toppnotering då nära 1000 resenärer reste på sträckan.

”Det är med stor glädje vi kan konstatera att vårt erbjudande tas väl emot av våra gäster och marknaden”, säger försäljningschef Jens Harrysson.

Luleå-Sundsvall-Göteborg flygs av det kanadensiska flygbolaget Voyageur Airways med Bombardier CRJ 200 som tar 50 passagerare. Linjen flygs två gånger per dag på vardagar och en avgång på söndagar i vardera riktning. Linjen är en av fem inrikeslinjer som inte passerar Stockholms flygplatser Arlanda och Bromma. Övriga linjer är Luleå-Göteborg och Umeå-Göteborg med SAS, Visby-Göteborg och Visby-Malmö med BRA.

”Sammantaget är vi väldigt nöjda med satsningen vi gjort och vi är övertygade om att linjerna verkligen fyller ett behov att ta sig snabbt och enkelt till och från Göteborg och Luleå”, säger Henning Lindberg, marknadschef.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.