Regionala flygplatser kritiska mot Arlanda

StockholmArlandaAirport2.JPG
Stockholm Arlanda Airport får svidande kritik från fyra regionala flygplatser. (Foto: Wikimedia Commons)

Kalmar Öland, Skellefteå, Sundsvall och Ängelholm/Helsingborgs flygplatser har gått ihop i ett gemensamt brev till Arlandarådet och infrastrukturministern där man kritiserar bytesmöjligheterna mellan Terminal 4 och 5 på Arlanda.

Dåliga bytesmöjligheter mellan inrikesterminalen, Terminal 4 och utrikesterminalen, Terminal 5 på Arlanda har gjort att fyra regionala flygplatser i landet nu gått ihop och skrivit ett brev angående detta till både Arlandarådet och infrastrukturministern Tomas Eneroth. De fyra flygplatserna, Kalmar Öland, Skellefteå, Sundsvall och Ängelholm/Helsingborg, skriver bland annat i brevet att dåliga bytesmöjligheter mellan Terminal 4 och 5, där man måste gå igenom en säkerhetskontroll, är något som  försämrar möjligheterna till att byta flyg från inrikes till utrikes på Arlanda. En lösning är att ta bort säkerhetskontrollen, men detta tillåter inte Tullmyndigheten.

Förutom en säkerhetskontroll mellan inrikes- och utrikesflygningar försämras bytesmöjligheterna på Arlanda ytterligare på grund av det inte finns tillräckligt med gater och uppställningsplatser för flygplan i samt vid Terminal 4. Det gör att flygplanen måste parkera på uppställningsramper långt från terminalen och långa samt missade transfers är resultatet av detta.

Enligt de fyra flygplatserna är Arlanda deras gemensamt viktigaste flygplats och de är gärna med i diskussioner för att medverka till en förbättring för resenärerna och för en ökad utveckling för hela Sverige.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.