GKN i Trollhättan får utmärkelse

GKN
Maria Tornvall, miljöchef GKN Aerospace Sweden, 2:a från höger, vid prisceremonin tillsammans med Anders Carlsson, kundansvarig P&W GKN, och representanter från Pratt & Whitney. (Foto: GKN)

Pratt & Whitney, världsledande inom design, tillverkning och underhåll för flygmotorer och reservkraftsaggregat, har utsett GKN Aerospace Sweden till vinnare av 2017 års Supplier Sustainability Award. Det är första gången det svenska företaget får utmärkelsen.

Utmärkelsen är baserad på ”Supplier Health Assessment” som mäter elva specifika hållbarhetskriterier, inkluderande arbetet med att minska konsumtion, avfall och utsläpp för en mer effektiv och miljömässigt hållbar verksamhet. Utmärkelsen delades ut i oktober vid Pratt & Whitneys Global Supplier Forum i Hartford, Connecticut, USA.

 

”Vi är många inom företaget som ska glädjas åt den här utmärkelsen. Att arbeta med hållbarhet och miljö är viktigt för oss och kräver mångas delaktighet och jag är väldigt glad och stolt över att vårt arbete har belönats på det här sättet. Detta bevisar också att vi är ett företag som tar miljöfrågorna på allvar. Hållbarhetsarbete ingår i allas vardag, inte bara det självklara som sortering av avfall eller att stänga av datorn. Där ingår även att ha ett miljötänk när vi tecknar kontrakt, vid investeringar eller forskning för effektivare metoder och motorer.”, säger Maria Tornvall, miljöchef GKN.

GKN samarbetar med de stora motortillverkarna Rolls-Royce, Pratt & Whitney och General Electric gällande underhåll av motorer samt tillverkning av delar till motorer. Tillverkningen av komponenter sker bland annat i Trollhättan, Linköping och bland annat Norge och USA.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.