TUI har börjat flyga långlinje från Växjö

TUIfly,_D-ATYG,_Boeing_767-304_ER_(25976373584)
TUI Boeing 767-300ER. (Foto: Wikimedia Commons)

TUIs charterflygningar till Kap Verde från Växjö startade i förra veckan. Långlinjen, som har en flygtid på sju timmar, flygs med en Boeing 767-300ER och totalt blir det fem avgångar till den afrikanska ögruppen.

Kap Verde är ett solsäkert resmål med en temperatur på runt 25-30 grader under vintermånaderna. De ändlösa stränderna gör resmålet lämpligt för sol och bad, även om aktiviteter som vind-och vågsurf också passar här.

TUI har valt att satsa stor på destinationen från Växjö genom att sätta in Boeing 767-300ER som tar 328 passagerare och har räckvidd att flyga till Kap Verde från Växjö. Totalt ska det flygas fem gånger fram till mars nästa år, och på den första avgången var alla stolar upptagna vilket lovar gott för de senare avgångarna.

”Vi vet att det finns ett stort intresse bland våra resenärer att resa från sin hemmaflygplats, så att kunna bredda vår satsning på Växjö Småland Airport med direktflyg till Kap Verde känns fantastiskt kul”, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI.

Att regionala flygplatser trafikeras med stora flygplan som Boeing 767 hör inte till vanligheterna och senaste en Boeing 767 flög från Växjö var för sju år sedan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.