Morgonflyg till München och större flygplan på TUI linjer- uppåt för Norrköping

NRKtorn
Norrköping Airport flygledartorn. (Foto: Norrköping Airport)

Efter många års framgångsrikt charterflyg till Las Palmas från Norrköping har TUI och Ving beslutat att utöka möjligheterna ytterligare. Från och med november går det flyg tre dagar i veckan till Las Palmas med en större flygplanstyp än tidigare. Dessutom har BMI Regional nu börjat flyga en morgon- och eftermiddagsavgång till München.

För att få mer kapacitet till Gran Canaria byter TUI även ut de äldre och mindre Boeing 737-400 mot TUIs egna större Boeing 737-800. TUI har också valt att satsa på direktflyg Kap Verde i vinter, precis som från Växjö. Den första avgången gick den 25 oktober med en Boeing 767-300ER, via Växjö, som var fullbokat med 328 passagerare ombord.

Till sommaren 2018 utökar TUI med tre nya resmål. Det blir avgångar till Kos i Grekland och till Montenegro, grannland till mer turist-kända Kroatien, men också till mycket prisvärda Bulgarien.

”Vi är verkligen oerhört glada att TUI fortsätter att satsa på Norrköping Airport, vi är också tacksamma för att resenärerna i regionen väljer att flyga från Norrköping i så stor utsträckning. Det är ju så man utvecklar en flygplats, man väljer det som finns så kommer det mer och mer flyg att välja på så småningom”, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport.

Förutom TUIs expansion på Norrköping Airport har BMI Regional nu utökat flygningarna till München i samarbete med Lufthansa. Från och med vintertidtabellens start i slutet på oktober har BMI Regional bytt ut kvällsavgången mot en morgonavgång vilket gör att man kan resa ut och hem samma dag inom Europa via München. Linjen flygs med Embraer 145 som har plats för 49 passagerare.

”Från den 30 oktober har vi dubbla avgångar med en ny morgonavgång kl 06.00 reguljärt till München med bmi regional/Lufthansa, plus kvällsavgång hem 20.40. Det innebär att affärsresenären kan resa ut i Europa för att jobba och ta sig hem samma kväll, så nu hoppas vi också få se ännu fler affärsresenärer från Norrköping också”, avslutar Bertil Skärblom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.