Singapore Airlines uppgraderar superjumbon

Business Class_01
Singapore Airlines nya Business Class. (Foto: Singapore Airlines)

Extra bra benutrymme, modern design och exklusivt utvalda material. Efter fyra års omfattande utveckling har Singapore Airlines nu visat upp sin nya uppgraderade kabin på superjumbon A380. Från och med december betyder det mer rymd och lyx i flygbolagets Airbus A380-flotta. Singapore Airlines har investerat 850 miljoner USD i den nya uppgraderingen.

Vid ett stort internationellt pressevent i Singapore kunde Singapore Airlines presentera sin senaste stora investering, en helt ny kabin på A380-flottan. Fokus på mer plats och mer personligt utrymme i samtliga klasser har varit vägledande i arbetet.

Singapore Airlines nya kabin i A380:n kommer att utrustas med 471 platser i fyra klasser,  på övre däck kommer det att finnas 6 sviter och plats för 78 Business Class-passagerare. På nedre däck kommer det att finnas 44 platser för Premium Economy och 343 platser för Economy Class-passagerare.

Redan i december kommer det första av fem nya A380-flygplan sättas i trafik. Ombyggnadsarbete kommer också att ske på de 14 redan befintliga A380 flygplanen för att säkerställa att alla flygplan i flygbolagets A380-flotta är lika. Tanken är att alla flyg ska erbjuda de nya kabinprodukterna under 2020.

”Singapore Airlines satte en ny branchstandard för fullservice-resor när vi introducerade vår första A380 i oktober 2007. Ett decennium senare får vi fortsatt mycket positiv feedback på reseupplevelsen med våra flygplan. Introduktionen av vår nya kabin är tänkt att säkerställa att vi behåller vår ledande position inom flyget. Investeringen i den nya kabinen visar att vi alltid lyssnar på våra kunder, och att vi fortsätter leverera världens bästa reseupplevelse”, säger Senior Vice President Product & Services, Mr. Marvin Tan.

Singapore Airlines har investerat 850 miljoner dollar i de nya kabinprodukterna som kommer att finnas på totalt 19 Airbus A380. Flygplanen trafikerar för närvarande Peking, Frankfurt, Hongkong, London, Melbourne, Mumbai, New Delhi, New York, Paris, Shanghai, Sydney samt Zürich från bolagets bas i Singapore.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.