Miljardvinst för SAS år 2016/2017

SASFLYGOSL
SAS Boeing 737-700. (Foto: Wikimedia Commons)

SAS redovisar en helårsvinst före skatt på cirka 1,7 miljarder kronor för det brutna räkenskapsåret 2016/2017. Inför en extra bolagsstämma i SAS och mot bakgrund av att SAS räkenskapsår slutade den 31 oktober 2017 valde SAS att nu offentliggöra det preliminära resultatet för räkenskapsåret 2016/2017. 

SAS vinst för det brutna räkenskapsåret 2016/2017 visade en vinst på 1,7 miljarder kronor före skatt. SAS rörelse har under fjärde kvartalet utvecklats som förväntat. Yielden har under kvartalet förbättrats medan kabinfaktorn är lägre än motsvarande period föregående år.

Implementeringen av effektiviseringsåtgärderna går, enligt ett pressmeddelande från SAS, enligt plan under kvartalet. För att möta den ökande marknadskapaciteten arbetar SAS på att stärka konkurrenskraften genom effektivisering och ökad flexibilitet i produktionsplattformen. Bland annat med baser i Malaga och London för att minska personalkostnaderna.

Vinsten på 1,7 miljarder kronor var bättre än väntat och SAS-aktien steg under fredagen med över åtta procent på Stockholmsbörsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.