Charter från Nederländerna till Skellefteå

Transavia_Boeing_737-700;_PH-XRD@AMS;18.10.2011_627dm_(6389506093)
Transavia Boeing 737-700 i bolagets gamla målning. (Foto: Wikimedia Commons)

Den nederländska turoperatören Voigt Travel har tillkännagivit att de börjar flyga till Skellefteå från Rotterdam för en omfattande sommarcharter till norra Sverige. Med start i juni 2018 kommer Transavia att flyga till Skellefteå i en triangelrutt med finska Rovaniemi   under 13 veckor. 

Den nya linjen, från Rotterdam, riktar sig främst till turister från Nederländerna som vill upptäcka Swedish Lapland och charterlinjen är på så sätt unik i regionen.

”Satsningen ligger i linje med Skellefteå Airports ambition att vara ett nav för in- och utresande i norra Sverige”, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport. Extra spännande är att satsningen primärt handlar om inresande till regionen.

”Voigt Travel har arbetat framgångsrikt med direktflyg till både Norge och Finland under de senaste 15 åren”, säger Bo Wikström, marknadsansvarig på Visit Skellefteå. Det här blir första gången de jobbar i Sverige med den arktiska sommaren som reseanledning.

Det nederländska flygbolaget Transavia ska flyga Rotterdam-Skellefteå-Rovaniemi-Rotterdam med en Boeing 737-700 med plats för 149 passagerare. Blir det större efterfrågan kommer man att sätta in den större B737-800 som tar 189 passagerare. Transavia flyger från baser i Nederländerna och Frankrike som ett lågprisflygbolag och ingår i Air France-KLM gruppen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.