Slutet nära för Oskarshamns flygplats

Oskarshamn_Airport.jpg
Snart är det slutfluget för gott på Oskarshamns flygplats. (Foto: Wikimedia Commons)

När Direktflyg slutade flyga på Oskarshamns enda linje, till Stockholm, 2014 höjdes det röster om att lägga ner flygplatsen i samband med detta. Men Oskarshamns flygplats har fått vara kvar sedan dess med en nedgradering av flygplatstillstånd. Dock har Oskarshamns kommun nu förlorat tålamodet och flygplatsen ska läggas ner innan året är slut. 

Det är det årliga underskottet på en miljon kronor som gör att Oskarshamns kommun vill lägga ner flygplatsen för att spara in detta. Vad som ska hända med flygplatsen efter nedläggning är oklart , men det ska finnas intresse från en nederländsk tomatodlare om att använda marken till tomatodlingar.

Trots att Direktflyg slutade trafikera Oskarshamns flygplats under 2014 har flygplatsen nyttjats av allmänflyget, affärsjetar och ambulansflygningar fram till idag. Men det blir det slut på nu. Från Oskarshamn flygklubbs sida anser man att nedläggning är en katastrof, och klubbens ordförande, Ingemar Thörnström, säger till tidningen Barometern att det är just en katastrof för kommunen att lägga ned flygplatsen, och samtidigt görs det satsningar på exempelvis flygplatserna i Västervik och Kalmar.

Flygplatsen sedan starten 1970 haft trafik till Stockholm i flera omgångar och sist flög Skyways och Direktflyg med Jetstream 32 två gånger per dag till Arlanda. Men bristande lönsamhet tillsammans med en dåligt tidtabell gjorde att man valde att sluta flyga från Oskarshamn.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.