Tre nya SAS linjer på Arlanda invigda

Grupp SAS
SAS invigde tre linjer från Arlanda i helgen. (FOTO: Swedavia)

Förra helgen invigdes tre nya SAS linjer från Stockholm Arlanda. Det är en ny långlinje till Miami, en till dykparadiset i Israel, Eilat och den populära ön Madeira.

Utbudet av destinationer fortsätter att öka från Stockholm Arlanda Airport. I lördags, 28 oktober, invigdes två nya direktlinjer med SAS, en till det israeliska dykparadiset Eilat och en till den populära portugisiska ön Madeira som erbjuder ett behagligt klimat året runt. SAS kommer att flyga till de båda destinationerna en gång i veckan, på lördagar.

”Vi är glada att SAS nu startar upp reguljär trafik till Eilat då det är tio år sedan resenärer kunde flyga direkt dit från Sverige. Även Madeira är en efterfrågad destination dit 20 000 årliga charterresenärer nu kommer att ha möjlighet att flyga direkt med SAS. Trenden fortsätter med ett ökat privatresande och gärna till relativt nära destinationer”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Dagen efter var det premiär för ytterligare en SAS linje, denna gång till Miami i Florida. Med cheerleaders, DJ, rosa flamingos och palmer inspirerade av Florida invigdes den nya direktlinjen som SAS kommer att flyga en gång i veckan, på söndagar, med en Airbus A330-300.

”Vi gläds åt att nu kunna hälsa våra första resenärer välkomna ombord på våra nya direktlinjer. Till USA flyger vi nu direkt till sju destinationer från Skandinavien varav New York, Chicago, Los Angeles och Miami från Stockholm”, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

Sedan 2013 har tillväxten av interkontinentala direktförbindelser till och från Arlanda varit mycket stark. I och med helgens invigning har sammanlagt 17 linjer tillkommit vilket motsvarar en tillväxt med nära 70 procent.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.