Malaysia Airlines tar ur Airbus A380 från trafikprogrammet

Malaysia-airlines-a380-flies
Malaysia Airlines Airbus A380. (Foto: Wikimedia Commons)

Malaysia Airlines har beslutat att sluta flyga med Airbus A380 på reguljära flygningar. Det innebär att man nu parkerar flygplanen på marken och kommer endast använda de sex stycken A380 bolaget har till muslimska pilgrimsflygningar.

Efter MH370 som försvann och MH17 som sköts ned i Ukraina har Malaysia Airlines haft det mycket tufft att fylla sina flygplan. Man började en omstruktureringen av bolaget för två år sedan och då beslutade man att minska antalet Airbus A380 som har knappt 500 stolar för att minska förlusterna och andelen tomma stolar på flygplanen.

Nu har bolaget beslutat att parkera de kvarvarande sex A380 och man hoppas att kunna hyra ut dem för användning till muslimska pilgrimsflygningar till Mekka i Saudiarabien. I samband med detta kommer man även att bygga om flygplanen från en treklass-konfiguration till endast en klass ombord vilket gör plats till hela 650 passagerare.

Som ersättare för de sex A380 som nu parkeras kommer Malaysia Airlines att använda fyra Airbus A350 på linjen Kuala Lumpur-London Heathrow ,som är den enda linjen där A380 flygplanen idag används. Från 5 mars ska alla flygningar som Malaysia Airlines flyger till London att flygas med A350, och från 15 januari en blandning mellan A380 och A350.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s