Skywork utan tillstånd – Adria tar över från Bern

SkyWork_Airlines,_HB-AES,_Dornier_328-110_(22424609694)
Skywork Airlines Dornier 328. (FOTO: Wikimedia Commons)

Skywork Airlines som har varit det dominerande flygbolaget i Schweiz huvudstad Bern har sedan 29 oktober varit utan en operativ licens vilket innebär att alla bolagets flygningar är inställda. Adria Airways har efter detta tillkännagivit att man tar över fler av Skyworks linjer med start 6 november.

Skywork Airlines har funnits sedan 1983 och flyger idag med sex flygplan, tre Dornier 328 och tre SAAB 2000, från Schweiz huvudstad till både affärsdestinationer som München, och semesterdestinationer som Ibiza. Men nu är det slut, sedan 29 oktober har flygbolaget inte haft någon operativ licens och man har fått ställa in alla sina flygningar.

Detta har gjort att Bern varit utan flygtrafik, med undantag för Helvetic Airways som flyger charter från Bern, sedan dess, men nu har slovenska Adria Airways tillkännagivit att man börjar flyga från Bern med start 6 november.

Det blir flygningar på fyra av Skyworks tidigare linjer när Adria börjar flyga till München, Berlin, Hamburg och Wien. Linjerna ska flygas med SAAB 2000 från det schweiziska flygbolaget Darwin Airline som Adria tidigare i år köpte från Etihad Airways. Darwin Airline flyger på uppdrag av Adria på bolagets linjer från Ljubljana och inom samt till/från Schweiz från baserna i Genève och Lugano.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.