Skavsta Airport utrymd – misstänkt föremål i terminalen

StockholmSkavsta
Stockholm Skavsta Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Skavsta flygplats utrymdes vid klockan 11.50 idag, onsdag, när ett misstänkt explosivt föremål upptäcktes i säkerhetskontrollen. Föremålet oskadliggjordes av polisens bombgrupp och terminalen öppnades för trafiken igen klockan 12.45. 

Det var ett handbagage som misstänktes innehålla ett explosivt föremål som gjorde att terminalen på Stockholm Skavsta Airport fick utrymmas strax innan lunchtid. Polisens nationella bombgrupp kallades till flygplatsen och kunde konstatera att väskan innehöll teknisk utrustning som hade gjort utslag i röntgen.

Terminalen var avstängd i knappt en timme innan resenärerna kunder återvända till den, men enligt Skavsta Airports hemsida blev det endast små förseningar på de flighter som skulle avgått när terminalen var utrymd. Inga flygningar blev heller inställda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.