Babcock Scandinavian Air Ambulance köper elva nya flygplan

KINGAIR200SAA
Beech King Air 200 från Babcock SAA. (Foto: Wikimedia Commons)

Babcock Scandinavian Air Ambulance som idag flyger ambulansflygningar både med flygplanet Beech King Air B200 och helikoptrar i Sverige och Finland kommer från 2019 att även flyga i Norge. Detta gör att bolaget behöver fler flygplan, och man har nu lagt en order på elva flygplan hos Textron Aviation, moderbolag till Cessna och Hawker Beechcraft. 

I ordern ingår en Cessna 680 Citation och tio Beech King Air 250 som ska utföra ambulansflygningar i Norge åt Luftambulanse med start år 2019. Den Cessna Citation som Babcock har beställt är det första flygplanet någonsin i 680 modellen som utrustas som ett ambulansflygplan. Något som Luftambulanse är mycket nöjda med.

”Introduktionen av 680 Citation, som är vårt första jetflygplan, innebär att vi kan reducera restiden mellan sjukhusen för våra patienter och dessutom flyga direkt inom hela Norge”, säger Øyvind Juell, CEO, Luftambulanse.

Babcock SAA:s King Air 250 kommer att vara utrustade med CAT II inflygningsinstrument vilket innebär att man kan flyga vid mycket låg sikt. Dessutom kommer flygplanen kunna utföra ”steep approach” och vara särskilt utrustade för flygningar i polarområden, skriver Textron i ett pressmeddelande.

De nya flygplanen kommer att levereras med start inom 18 månader och alla kommer att finnas på plats under 2019.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.