Ny easyJet bas i Frankrike, förberedelse för Brexit

Airbus_A320-214_Easyjet_G-EZTH_(7362194898)
easyJet Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons)

Brittiska lågprisflygbolaget easyJet öppnar en ny bas i franska Bordeaux i sin fortsatta  expansion i Europa, främst utanför Storbritannien, för att kunna fortsätta flyga till och inom EU efter Brexit. 

Basen kommer att öppnas till våren nästa år och ökar antalet tillgängliga stolar till och från Bordeaux till 2,2 miljoner under 2018 på easyJets flygningar. Totalt till och från samt inom Frankrike kommer easyJet nästa år att erbjuda 22 miljoner stolar med en ökning på 21 procent jämfört med 2017.

”easyJet har flugit till och från Bordeaux i mer än ett decennium. De nya linjerna, en mix av affärs- och semsterlinjer… innebär att den lokala turismen och ekonomin kommer dra nytta av fler människor som kan ta sig till och från Bordeaux”, säger easyJet chief executive Carolyn McCall.

Tidigare i år ansökte easyJet om ett flygtillstånd i Österrike för att inte drabbas av Brexit som skulle kunna innebära att det blir svårt för brittiska flygbolag att flyga inom EU.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.