SAS tar in större CRJ från Air Nostrum

EC-MLO_CRJ1000_Air_Nostrum_SCQ
Air Nostrum Bombardier CRJ 1000 som ska flyga för SAS. (Foto: Wikimedia Commons)

SAS har sedan förra året hyrt in flera Bombardier CRJ 900 från spanska Air Nostrum för att klara av sitt trafikprogram, och idag flyger en CRJ 900 från det spanska flygbolaget på SAS linjer från Köpenhamn. Från februari nästa år kommer man också sätta in den större CRJ 1000 från Air Nostrum på SAS linjer. 

Den större Bombardier CRJ 1000 tar tio fler passagerare, 100 stycken, jämfört med CRJ 900 som tar 90 passagerare. Detta innebär en liten kapacitetsökning per flygning, men den största skillnaden blir att man kompletterar CRJ 900 med CRJ 1000 och det blir fler flygplan från Air Nostrum på SAS flygningar.

CRJ 1000 ska flyga för SAS från Köpenhamn till Amsterdam vid enstaka tillfällen, och totalt sex andra linjer från Köpenhamn med start i början av februari fram till slutet på mars. Förutom Amsterdam kommer Air Nostrum att flyga till Bologna, Gdansk, Hamburg, Helsingfors och Stuttgart med en till fem avgångar per vecka. Air Nostrum ska också flyga Köpenhamn-Vilnius, på denna linje ska man dock trafikera alla SAS avgångar och det innebär tre dagliga avgångar med CRJ 1000.

Air Nostrum är ett dotterbolag till Iberia och flyger främst inrikes inom Spanien som Iberia Regional. Bolaget har en flotta som består av fem ATR 72-600 och 38 Bombardier CRJ flygplan i olika versioner. Air Nostrum flyger även för andra bolag än Iberia och SAS, i somras flög bolaget två CRJ 1000 för Croatia Airlines, bland annat till Stockholm från Zagreb.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.