Brand på Arlanda – flygtrafiken kan påverkas

Arlanda_1_Publish.jpg
Det brinner på flygplatsområdet på Arlanda. (Foto: Wikimedia Commons)

Det brinner i en byggnad på Arlanda och röken där går in över Bana 3. Dock ska flygtrafiken inte påverkas i nuläget uppger Swedavia vid kl 12.45 för Aftonbladet. Men det finns enligt Räddningstjänsten en viss risk för det. 

Det brinner i en byggnad på flygplatsområdet, på Arlanda, som håller på att rivas och röken sprider sig in över Arlandas bana 1R/19L, även kallad bana 3. I nuläget påverkas flygtrafiken inte av branden som kan använda sig av de övriga två banorna. Just nu, vid lunchtid, när det är lågtrafik används bara bana 1L/19R för start och landningar. Branden ska vara intill en av uppställningsramperna på flygplatsen och de flygplanen som stod där har bilvit flyttade.

Byggnaden som brinner ligger inte i närheten av terminalerna. Enligt Räddningstjänsten är det en kraftig rökutveckling som kan komma att påverka flygtrafiken.

Kommentera