Brand på Arlanda – flygtrafiken kan påverkas

Arlanda_1_Publish.jpg
Det brinner på flygplatsområdet på Arlanda. (Foto: Wikimedia Commons)

Det brinner i en byggnad på Arlanda och röken där går in över Bana 3. Dock ska flygtrafiken inte påverkas i nuläget uppger Swedavia vid kl 12.45 för Aftonbladet. Men det finns enligt Räddningstjänsten en viss risk för det. 

Det brinner i en byggnad på flygplatsområdet, på Arlanda, som håller på att rivas och röken sprider sig in över Arlandas bana 1R/19L, även kallad bana 3. I nuläget påverkas flygtrafiken inte av branden som kan använda sig av de övriga två banorna. Just nu, vid lunchtid, när det är lågtrafik används bara bana 1L/19R för start och landningar. Branden ska vara intill en av uppställningsramperna på flygplatsen och de flygplanen som stod där har bilvit flyttade.

Byggnaden som brinner ligger inte i närheten av terminalerna. Enligt Räddningstjänsten är det en kraftig rökutveckling som kan komma att påverka flygtrafiken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.