Tappade motor, flyger tillbaka utan den

air-france-engine-artwitteralexbeaurepaire
Bilder från flygningen mellan Paris och Los Angeles. (Foto: Alex Beaureparie/Twitter)

En Airbus A380 från Air France tappade i slutet av september stora delar från en av flygplanets fyra motorer, under en flygning mellan Paris och Los Angeles. Flygningen kunde inte fortsätta till Los Angeles utan fick nödlanda på Goose Bay flygplatsen i Kanada. Men nu ska planet åter i luften, dock utan den fjärde motorn.

Delar av den trasiga motorn kunde plockas upp på landningsbanan när A380:n landat i  Kanada, och efter en grundlig undersökning av planet har Air France beslutat att flyga hem A380-flygplanet till Paris med endast tre motorer.

För att genomföra denna flygning har Air France specialtränat tre piloter i simulator de senaste dagarna, och en av piloterna, Dave Wallsworth, har beskrivit hur flygningen ska gå till på Twitter rapporterar Allt om Resor. Det går att läsa Wallsworth inlägg här.

På Air France tio Airbus A380 sitter det fyra GP7200 som är byggda av General Electric och Pratt och Whitney. Det skedde en liknande händelsen med en A380 från Qantas 2010 då man efter 15 minuter i luften hörde en smäll och man landade igen i Singapore där man startat. Då visade det sig att motorn nummer två nästan var helt borta och efter flera undersökningar och utredningar kom man fram till att det berodde på ett trasigt motorrör. På Qantas A380 sitter det motorer från Rolls-Royce.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.