Nya regler för alla som reser till USA

CHECKIN
Det finns risk för längre köer vid incheckning av bagage vid flygningar till USA från och med idag torsdag. (Foto: Wikimedia Commons)

Från och med idag torsdag, gäller nya bagageregler när passagerare som flyger till USA ska checka in sitt bagage. Det handlar om ett frågeformulär som ska fyllas i när man checkar in, anledningen är skärpta regler för inresande i USA från myndigheten TSA. Från Sverige rör detta SAS, Norwegian och United.

Idag, torsdag, börjar de nya reglerna för incheckat bagage att gälla för alla som ska flyga till USA. Det handlar om att man som resenär måste fylla i ett frågeformulär om vad som finns i det incheckade bagaget och om man har packat det själv. Anledningen till ytterligare säkerhetsrutiner för flygningar till USA är att stärka säkerheten för landet som redan idag har rigorösa säkerhetskontroller.

För resenärerna kan detta komma att leda till längre incheckningstider och flera flygbolag har tagit bort möjligheten att checka in bagaget själv på flygningar till USA. SAS och Norwegian uppmanar resenärer att vara ute i god tid för att undvika förseningar.

”Amerikanska myndigheten TSA har uppmanat oss att vi måste ställa de här frågorna till resenärerna”, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS till Aftonbladet.

Flygningar till USA från Sverige som drabbas är från Stockholm/Arlanda där SAS, Norwegian och United Airlines flyger till New York/Newark, Chicago, Los Angeles och Miami (SAS), Fort Lauderdale, Los Angeles, New York JFK, Oakland och Las Vegas (Norwegian) samt New York/Newark (United). United Airlines flyger endast under sommarsäsongen. Från Köpenhamn drabbas även flygningar till Washington DC, San Francisco och Boston.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.