Air France avvecklar ytterligare en Sydamerika-linje

Air_France_B777-200ER
Air France Boeing 777-200ER. (Foto: Wikimedia Commons)

För två år sedan lade Air France ner linjen Paris-Brasilia efter två års flygning. Nu försvinner ytterligare en linje till Sydamerika, denna gången är det Uruguays huvudstad Montevideo som blir utan Air France flygningar.

På fredag, 27 oktober, går den sista flygningen till Montevideo för Air France. Linjen flygs idag via Buenos Aires i Argentina med Boeing 777-200ER. Buenos Aires blir kvar på linjekartan med sju flygningar per vecka från Paris, fem av dessa flygningar har sedan fortsatt till Uruguay.

Efter avvecklingen av Montevideo kommer Air France att flyga till sju destinationer i Sydamerika, Bogota i Colombia, Buenos Aires, Caracas i Venezuela, Lima i  Peru, Rio de Janeiro och Sao Paulo i Brasilien samt Santiago i Chile. Dessutom tillkommer en ny linje till Fortaleza i Brasilien som det nya dotterbolaget JOON ska flyga från fjärde maj nästa år.

När Air France lämnar Montevideo kommer staden endast ha flygningar till Europa från Spanien genom Iberia och Air Europa. De båda spanska flygbolagen flyger till Madrid fyra respektive tre gånger per vecka.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.