Mer pengar till Hemavan Tärnaby Airport

Hemavan_airport
Hemavan Tärnaby Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Under tisdagen blev det klart att Hemavan Tärnaby Airport får mer pengar från Storumans kommun. Totalt handlar det om ytterligare två miljoner kronor.

Förra året gick flygplatsen back med drygt 800 000 kronor, och i år har förlusten ökat och beräknas landa på 2,7 miljoner kronor. Enligt Storumans kommunalråd kommer de nya pengarna att täcka merparten av förlusten för Hemavan Tärnaby Airport.

”Ja åtminstone för att få ihop ekonomin på flygplatsen. De statliga bidragen i kronor till flygplatsen har blivit mindre- Kommunala flygplatser får för dåligt stöd från staten och ska man kunna driva en flygplats idag får man skjuta till egna medel tyvärr”, säger kommunalrådet Tomas Mörtsell (C) till SVT.

Enligt SVT ligger prognosen på ett underskott på 2,7 miljoner kronor för 2017, och detta löser man genom två miljoner från kommunen, och resterande 700 000 ska komma från flygplatsbolaget, Hemavan Tärnaby Airport AB.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.