Wizz Air startar flygbolag i Storbritannien

Inscenizacja_airbusa_a321_wizz_air
Wizz Air Airbus A321neo. (Foto: Wikimedia Commons)

Ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air har ansökt om en operativ licens för ett flygbolag i Storbritannien som ska börja flyga i mars nästa år. Bolaget startas för att garantera problemfri trafik från Storbritannien efter Brexit. 

Den operativa licensen i Storbritannien innebär att Wizz Air kan fortsätta flyga utan problem till Storbritannien, och även starta inrikeslinjer om man så önskar, efter att landet lämnar EU 2019.

Wizz Air kommer att överföra ett flertal flygplan till det nya bolaget och de ska flyga från bolagets bas på Luton flygplatsen utanför London. Detta innebär att de flesta av bolagets 41 linjer till London kommer att övertas av basen där, som kommer att ha cirka 100 personer anställda.

”Det är ett naturligt nästa steg i vår utveckling av vår verksamhet i Storbritannien och det kommer innebär ytterligare investeringar och jobb till basen på London Luton”, säger József Váradi Chief Executive på Wizz Air.

Wizz Air flög över sju miljoner människor på linjer till och från Storbritannien förra året. Lågprisflygbolaget flyger främst från östra Europa, bland annat med 13 linjer till Malmö och har en flotta som består av 86 Airbus A320 och A321 flygplan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.