Finnair utökar samarbetet med British Airways

OH-LKH_Embraer_ERJ-190-100LR_190LR_(cn_19000086)_Finnair._(12007183666)
Finnair Embraer 190. (Foto: Wikimedia Commons)

De båda oneworld-bolagen Finnair och British Airways utökar sitt samarbete med nya code-share flygningar inom Europa. Flygningarna som ingår är bland annat flygningar till Tomteland, Lappland.

British Airways kommer att placera sin flygkod, BA, på flera av Finnairs destinationer inom Europa samt på de nya flygningarna från Kittilä och Ivalo i Finalnd till London Gatwick som startar i mitten av december i år. Gatwick är en stor bas för British Airways som idag flyger till 73 destinationer från London-flygplatsen.

”Utökningen av vårt code-share samarbete med British Airways är fantasitska nyheter för våra resenärer eftersom det ger dem fler möjligheter och större flexibilitet att välja när de bokar sin resa”, säger Philip Lewin, Head of Partnerships and Alliances på Finnair.

Finnair i sin tur kommer att placera sin flygkod, AY, på British Airways flygningar mellan London Heathrow och Tallinn, Köpenhamn samt Göteborg. Det nya code-share samarbetet ska enligt bolagen öka tillgängligheten för de båda och genom deras respektive hubbar i Helsingfors och London.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.