Stor ökning av antalet charterresor från Karlstad

TUIfly_738_D-ATUM_17041
TUIfly Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Researrangören TUI väljer nu att satsa vidare på Karlstad Airport genom att utöka resorna från Karlstad direkt till Cypern. Tidigare avgick en handfull flyg från Karlstad till Cypern under hösten. Nu lanserar man Cypern som ett sommarresmål med flyg från maj till september, totalt innebär det en ökning av antalet flygstolar med 400 procent.

”Vi tycker att det är fantastiskt roligt att TUI väljer att satsa på Karlstad Airport genom att flyga direkt till Cypern under en hel säsong. Vi märker att det finns en väldigt stor efterfrågan på charterresor som sträcker sig över hela sommarhalvåret. Dessutom är det extra kul med Cypern eftersom det är ett resmål som passar alla, såväl ungdomar och barnfamiljer som äldre”, säger Carl Hallgren, marknads- och försäljningschef Karlstad Airport.

TUI flyger sedan tidigare direkt från Karlstad till Las Palmas under vinterhalvåret. Den stora efterfrågan på solresor är en av anledningarna till att man nu satsar även på sommarresor till Cypern. Flygningarna till Cypern och Larnacas flygplats kommer att utföras av TUIfly med Boeing 737-800 med plats för 189 passagerare.

”Vi tycker att det är roligt att erbjuda resenärer från Karlstad Airport möjligheten att flyga direkt till solen. Vi har sett ett stort intresse för den här typen av resor härifrån och därför satsar vi nu genom att nästan dubbla antalet charterresor från Karlstad”, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.