Finland flyger Sverige till OS

OH-LWD_Finnair_A350_@_HEL_(34630315606)
Finnair Airbus A350. (Foto: Wikimedia Commons)

Finnair blir den officiella flygpartnern till den svenska OS-truppen för de olympiska vinterspelen i PyeongChang 2018. Samarbetet innebär att Finnair flyger den svenska truppen till OS i Sydkorea.

”Det är viktigt att truppen påverkas så lite som möjligt av den långa resan till PyeongChang och snabbt kan anpassa sig till den nya tidzonen. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med Finnair. Inte nog med att de erbjuder den snabbaste vägen till Asien från Sverige, deras toppmoderna A350-plan är byggda för att reducera jetlag”, säger Peter Reinebo, SOK:s verksamhetschef och truppchef för OS i PyeongChang 2018.

Finnair flyger den kortaste och snabbaste vägen från Sverige till Asien via Helsingfors. Flygbolaget har lyckats utnyttja Helsingfors läge till att bygga ut en omfattande långdistanstrafik mellan Helsingfors och stora städer i Asien.

”Vi är otroligt stolta att kunna presentera vårt samarbete med SOK och det är både kul och spännande att vara en del av supportgruppen för den svenska truppen. Vår smidiga och direkta flyglinje till Sydkorea är den bästa lösningen för det svenska laget att resa med”, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef Finnair.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.