Primera Air startar två nya linjer från Malmö

PRIB738
Primera Air Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Nu lanserar Primera Air två nya direktlinjer från Malmö Airport till Medelhavet inför sommarsäsongen 2018. Från maj nästa år börjar Primera Air flyga till Chania på Kreta samt till Palma på Mallorca.

Den internationella reguljära flygtrafiken till och från Malmö Airport har under de senaste två åren primärt ökat inom Östeuropa. Nu kompletteras flygplatsens utbud med tre sydeuropeiska destinationer när Primera Air och även SAS lanserar nya linjer till Spanien och Grekland inför sommaren 2018.

Inom Swedavia pågår även en särskild satsning på Malmö Airports tillväxt. Det innebär bland annat ett ökat fokus på samverkan i Skåne-regionen och ett offensivt incentiveprogram för flygbolagen i syfte att öka flygtillgängligheten till och från Malmö.

”Malmö Airport som en internationell flygplats förstärks ytterligare med dessa tre nya flyglinjer. Det internationella intresset för Skåne ökar för varje dag med företagsetableringar, internationella besökare och stora internationella evenemang. Allt ökar behovet av nya flyglinjer. Det är därför glädjande att både SAS och Primera’s nya direktlinjer även bidrar till en ökad tillgänglighet till Skåne”, säger Pia Jönsson Rajgård, VD för Tourism in Skåne AB.

Båda Primera Airs nya linjer kommer att flygas en gång i veckan med Boeing 737-800. Malmö-Chania ska flygas på måndagar, och Malmö-Palma på lördagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.