Air Malta återvänder till Stockholm

Airbus_A320-211_Air_Malta_9H-AEK_(9370312677)
Air Malta Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons).

Air Malta återvänder till Sverige med en nygammal linje till Sverige och Stockholm/Arlanda från Malta. En linje som bolaget senast flög 2007.

Linjen från Maltas enda internationella flygplats belägen strax utanför öns huvudstad Valetta till Stockholm kommer att flygas en gång i veckan med start 1 maj nästa år. Flygplanstyp blir Airbus A320 med plats för 168 eller 180 passagerare beroende på konfiguration som ska flyga linjen på tisdagar. Flygtiden ligger på cirka tre timmar och 50 minuter.

Förutom Stockholm har Air Malta tillkännagivit fyra andra nya destinationer som bolaget ska flyga med start vid sommartidtabellens början i slutet på mars. Övriga nya destinationer är Lissabon, St Petersburg, Malaga och Venedig. Dessa ska också flygas med Airbus A320 med en till tre avgångar per vecka.

Air Malta får konkurrens på linjen till Stockholm från SAS som vintertid flyger linjen tre gånger i veckan med Airbus A320neo och Boeing 737.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.