Aer Lingus ser potentiella långlinjer utanför Irland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aer Lingus Airbus A321. (Foto: Wikimedia Commons).

Irländska Aer Lingus vidgar vyerna och har nu hittat potentiella långlinjer även utanför Irland, nämligen från det europeiska fastland till USA.

Aer Lingus, som ägs av IAG som bland annat äger British Airways och Iberia, har planer på att börja trafikera det europeiska fastland med långlinjer till USA. Detta uppger Ireland’s Independent som i en intervju med bolagets Chef Operating Officer Mike Rutter gör klart att ett sinande samarbete med Dublin Airport, som är bolagets huvudbas, har öppnat upp för att bolaget kan tänka sig att utvidga trafiken i Europa.

Samma dag som intervjun genomfördes tillkännagav Aer Lingus att man startar ytterligare en ny långlinje från Dublin, denna gång till Philadelphia, så någon nedrustning i Dublin till förmån för övriga Europa är det inte tal om.

Aer Lingus kommer att ta emot åtta nya Airbus A321neo(LR) mellan 2019 och 2020 som ska användas på transatlantiska linjer främst från Irland till USA. Men flygplanet har även räckvidd att flyga från det europeiska fastlandet till destinationer längs med östkusten i USA. De nya flygplanen gör det möjligt för det IAG-ägda flygbolaget att öppna nya linjer från USA där underlaget tidigare varit för litet, vilket branschen sett tidigare med bland annat Primera Air som i april nästa år börja flyga från Paris, Birmingham och London Stansted till Boston och New York i USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.