Historiskt rekord för Växjö

Smaland_Airport

Nu är det gamla månadsrekordet från maj 2000 passerat. Antal passagerare som flög till och ifrån Växjö Småland Airport under september var hela 30 640. Det är flygplatsens högsta månadsnotering någonsin.

Ökningen under september månad blev 41 procent jämfört med samma månad 2016 och under de första nio månaderna har ökningen varit .

”Efter 17 år får vi äntligen uppleva ett nytt rekord i antal passagerare under en enskild månad. Ett stort tack till de 8 flygbolagen och turoperatörer som trafikerar flygplatsen, alla passagerare som väljer att resa till och ifrån Växjö samt alla medarbetare på flygplatsen. Att vi fortsätter att öka i antal passagerare visar att vi har ett intressant utbud”, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport.

Prognosen för 2017 är strax över 235 000 passagerare. Växjö Småland Airports trafik bygger på en stomme med BRA:s trafik till Bromma med tre till fyra dagliga avgångar. Sedan kompletterar främst Wizz Air och Ryanair med linjer till Tuzla och Skopje respektiv Gdansk. Även chartertrafiken är en stor del för flygplatsen med flygningar från ett flertal bolag, bland annat Jettime, Thomas Cook och TUIfly Nordic.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.