Fortsätt tillväxt på tuff marknad för Icelandair

Icelandair Boeing 757-200
Icelandair Boeing 757-200. FOTO: Icelandair.

Konkurrensen är hård men Icelandairs passagerarantal stiger trots en ökande konkurrens på den transatlantiska marknaden, främst från isländska WOW Air.

Antalet passagerare ökade med 8 procent under september 2017 jämfört med samma månad förra året och enligt ett pressmeddelande från Icelandair är det fler nya destinationer på väg. Ökningen på 8 procent innebär att det flög 420 041 passagerare med Icelandair.

Men det är inte endast september som visar positiva siffror, utan även totalt sett över de första nio månaderna 2017 där över 3,2 miljoner passagerare valde att resa med Icelandair, en ökning med 12 procent jämfört med samma period år 2016.

Ökningen av antalet passagerare har bidragit till att bolaget meddelat öppnandet av flera nya destinationer. Året runt destinationerna Cleveland och Dallas Fort Worth i USA är två nya gateways vilket innebär att Icelandair nu erbjuder 20 destinationer i Nordamerika, 15 i USA och fem i Kanada. Den senaste europeiska destinationen är Dublin, Irland med sex avgångar i veckan, första flygningen till alla tre destinationer sker i maj 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.