Första spadtaget för Scandinavian Mountains Airport är taget

Spadtag
Första spadtagen för Scandinavian Mountains Airport tas. FOTO: Scandinavian Mountains Airport

I tisdags togs det första spadtaget för Scandinavian Mountains Airport, som ska stå klart hösten 2019, och är Sveriges första nya flygplats sedan Pajala flygplats stod klar 1999.

Närings- och innovationsminsiter Mikael Damberg och Brett Weihart VD Scandinavian Mountains Airport tog i tisdags det första spadtaget, tillsammans med Ylva Thörn, Landshövding Dalarnas län och flera representanter för ägarbolagen, för framtidens Scandinavian Mountains Airport.

”Idag har vi genomfört ett historiskt spadtag för besöksnäringen i hela Scandinavian Mountains. Det är med stolthet jag idag får förmånen att som VD i Scandinavian Mountains Airport, representera närmare 30 st lokal-regionala privata ägare från både svensk och norsk sida som tillsammans med 9 driftaktörer, har sagt att vi vågar satsa och vi vet att tillgänglighet är vår väg fram för fortsatt utveckling. Sveriges största alpina destination Sälenfjällen och Norges största alpina destination Trysil har nu möjlighet att i samverkan med övriga aktörer i regionen, öppna upp internationella marknader med direktflyg. Detta kommer att generera tillväxt och arbetstillfällen”, säger Brett Weihart, VD Scandinavian Mountains Airport.

Den totala investeringen för hela etableringen är drygt 1,1 miljard sek, där närmare 30 st lokal- regionala privata investerare står för merparten av investeringen, 75  procent, och resterande belopp består av ett statligt investeringsstöd på 250 miljoner sek.
Scandinavian Mountains Airport ska stå klart under 2019.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.