Wideröe & Finnair inleder samarbete

01-wideroe-emb190e2-Embraer
Wideröe Embraer E190-E2. FOTO: Embraer.

Norska Wideröe och Finnair inleder ett samarbete från maj 2018 som innebär att Wideröes nya jetflygplan, Embraer E190-E2, ska flyga från Norge till Finnairs hubb i Helsingfors.

Det handlar om två linjer från Norge som Wideröe ska flyga, Bergen-Helsingfors samt Tromsö-Helsingfors. Linjen från Bergen ska flygas med en daglig avgång alla dagar i veckan med en förmiddagsavgång från Bergen och eftermiddagsavgång från Finland. Tromsö-Helsingfors ska flygas en gång i veckan, på lördagar, med samma flygtider som Bergen-Helsingfors.

Wideröes nya flygplan Embraer E190-E2 blir bolagets första jetflygplan och två flygplan ska levereras under början av nästa år, samt ytterligare två under 2018. Totalt har Wideröe en order på 15 flygplan som inkluderar 3 fasta ordrar och 12 optioner.

Wideröe var fram till 2013 ett dotterbolag till SAS, och har idag en flotta av 41 turbopropflygplan från Bombardier av typerna Dash 8-100/200/300 och Q400. Sedan SAS sålde Wideröe har Wideröe velat expandera sin verksamhet med linjer från Norge till Europa, nu blir det alltså ett första steg i detta med två nya linjer i samarbete med Finnair till Helsingfors.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.