Air Mediterranean Airlines öppnar ny linje till Stockholm

Airmediterranean

Nu startar flygbolaget Air Mediterranean Airlines direkttrafik mellan Stockholm Arlanda Airport och Eleftherios Venizelos International Airport i Aten. Det grekiska flygbolaget lanserar sju nya internationella destinationer samtidigt.

Premiäravgången mellan Stockholm och Aten är planerad redan till 2 november med avgångar fyra dagar i veckan, torsdag till söndag med en Boeing 737-400. Flygtiden är beräknad til 3 timmar och 50 minuter.

På fyra år har resandet till Aten från Arlanda ökat med 68 procent, i takt med ökad direkttrafik. Sommartrafiken är av störst betydelse för destinationen, men det finns en betydande efterfrågan på trafik året om.

”Det är glädjande att se det växande utbudet av nya direktlinjer mellan Stockholm och Europa. Vi ser en stor och ökande efterfrågan, inte minst när det gäller trafik till Grekland. Sedan år 2010 har vi även sett en markant ökning av antalet inresande turister från Aten. Vi välkomnar Air Mediterranean Airlines till Arlanda”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

De stora kontrasterna gör Greklands huvudstad till ett spännande resmål att utforska. I världsstaden möter forntiden framtiden och de antika monumenten bryter av mot ett nytt och mer trendigt Aten.

”Vi är glada över att lansera våra första direktlinjer, bland annat till Stockholm, från vår nya bas i Aten. Vi ser fram emot att erbjuda smidiga passagerar- och fraktförbindelser inom Europa, Mellanöstern och Afrika, med Aten som ett centralt och strategiskt placerat nav”, säger Fadi- Ilias Challak, CEO på Air Mediterranean.

Air Mediterranean Airlines är ett nytstartat greksikt flygbolag med bas i Aten och kommer att flyga till Irak, Marocko, Saudiarabien, Sudan, Storbritannien och Sverige med två Boeing 737-400.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s