Austrian funderar på nya långdistansflygplan

Boeing_767-300ER_of_Austrian_Airlines
Austrian Airlines Boeing 767-300ER. FOTO: Wikimedia Commons

Austrian Airlines är på gång att byta ut sina nuvarande långdistansflotta som består av Boeing 767 och 777, och nu funderar man på att köpa i andra hand eller helt nya Airbus-flygplan. 

Nästa år ska ett beslut i frågan om vilka långdistansflygplan som Austrians flotta ska bestå av i framtiden. Dagens långdistansflotta består av sex Boeing 767-300ER och fem Boeing 777-200ER, och det är 767:orna som är först ut för byte, som ske under 2019.

Enligt koncernchefen hos Austrian Airlines, Kay Kratky, kräver förnyandet av långdistansflottan en investering på en till 2,4 miljoner euro. Kratky har också uttalat sig om vilka flygplan som är aktuella att ersätta dagens, och det ska handla om antingen begagnande Boeing 777-flyg eller helt nya Airbus A350.

Under första halvan av 2018 kommer Austrian att ta emot en begagnad Boeing 777-200ER som närmast kommer ifrån Aeromexico och blir då det 12 långdistansplanet hos Austrian. Det nya flygplanet ökar kapaciteten med 10 procent och skapar enligt Kratky 150 nya jobb.

Under 2017 har Austrian Airlines genomfört en utfasning av sina Fokker 70/100 flygplan, som har används på korta linjer inom Europa, till förmån för 17 stycken Embraer E195 som kommer från systerbolaget Lufthansa CityLine i Lufthansa-koncernen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.