Ny långlinje på gång från Stockholm

First_Airbus_A330-300_in_the_new_China_Eastern_Airlines_livery
China Eastern Airlines Airbus A330-300. FOTO: Wikimedia Commons.

China Eastern Airlines har ansökt hos den kinesiska flygmyndigheten om tillstånd att öppna en ny flyglinje mellan Shanghai och Stockholm Arlanda.

Det är en hårt uppdelad marknad, flygningar både inom och till samt från Kina, av den kinesiska flygmyndigheten som gör det svårt att öppna nya flyglinjer till Kina. Men till myndigheten har nu en ansökan om att börja flyga mellan Shanghai och Stockholm kommit från det stora kinesiska flygbolaget China Eastern Airlines. Bolaget med bas i Shanghai är medlemmar i Skyteam alliansen som bland annat Air France-KLM och Delta Air Lines.

Det är oklart när eventuella flygningar ska börja, vilken flygplanstyp som ska användas samt hur många avgångar som ska finnas per vecka. China Easterns långlinjeflotta består främst av Airbus A330 i olika versioner men även Boeing 777-300ER.

Arlanda har den senaste tiden fått flera nya långlinjer till Asien, senaste Air Indias linje till Delhi som flygs tre gånger i veckan med Boeing 787 Dreamliner. I våras började även Singapore Airlines att flyga till Singapore, via Moskva, med Airbus A350.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.