Nextjet fortfarande utan flygtillstånd

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340. FOTO: Wikimedia Commons.

Nextjet har tillstånd att flyga till den 17 november i år och sedan en tid tillbaka arbetar man med att återfå licensen. En ansökan om ny licens har skickats in till Transportstyrelsen och ett besked väntas i närtid. Dock kommer det nu kritik från Konsumentverket då Nextjet ändå säljer biljetter efter den 17 november.

Konsumentverket har i en skrivelse till Nextjet, uttryckt sig att man anser att bolaget bör informera om att licens saknas efter den 17 november och/eller att det kan vara en annan operatör som utför flygningarna i det fall en ny licens inte skulle utfärdas.

Nextjet vidtog, i enlighet med skrivelsen, åtgärder genom att i bokningsprocessen, på bekräftelsen och i en nyhet på nextjet.se, upplysa om att det kan vara annan operatör som utför flygningarna. Detta meddelades Konsumentverket i ett svar på skrivelsen skriver Nextjet i ett pressmeddelande. Trots detta har Konsumentombudsmannen lämnat in en stämningsansökan till Patent- & Marknadsdomstolen.

Nextjets tillstånd att flyga riskeras att återkallas den 17 november på grund av ekonomiska problem i bolaget, men sedan slutet av augusti har man fått in nya ekonomiska resurser som ska säkra framtiden. Detta har i sin tur lett till att man skickat in en ny ansökan om flygtillstånd till Transportstyrelsen som ska gälla efter den 17 november, men Nextjet uppger att man väntar på ett besked inom den närmsta tiden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.