Skellefteå Airport 3:a i Europa

7cbgokpvzpayks22ccedrg

Skellefteå Airport är nu Sveriges största regionala flygplats och har den tredje bästa tillväxttakten i Europa. De senaste månadernas kraftiga passagerartillväxt har inneburit att Skellefteå Airport nu intagit platsen som Sveriges största regionala flygplats bland medlemsflygplatserna i Svenska Regionala Flygplatser, ett samarbetsorgan för Sveriges 33 icke-statliga flygplatser.

Sammanställning inom hela Europas flygplatsnät visar samtidigt att Skellefteå Airport har den tredje bästa tillväxttakten av samtliga flygplatser i Europa med en passagerarvolym över 100 000 års-passagerare.

”Det är en fantastisk utveckling vi har just nu och tillväxten fortsätter. Vi kommer sannolikt att spränga 400 000-gränsen innan året är slut”, säger en positiv Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

2016 arbetade Skellefteå Airport fram en masterplan för flygplatsen långsiktiga utveckling fram till 2035. I den var prognosen att nå målet på 400 000 passagerare satt till 2023, ett mål som nu kommer att uppnås redan 2017, sju år tidigare än prognosen, och utvecklingen av flygplatsen fortsätter.

Under 2018 inleds ett projekt för banförlängning och i förra veckan tog Skellefteå Airports styrelse beslut om en förprojektering av en utbyggnad av terminalen. Tillsammans med den pågående digitaliseringen i avgångshallen är det viktiga investeringar som skapar kapacitet att ta emot större plan och ännu fler resenärer.

”Att snabbt kunna ta sig till olika platser i världen spelar en avgörande roll. Vi står ständigt redo att ta nästa steg i att utveckla vår egen flygplats”, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.