Många intresserade av att köpa Air Berlin

Air_Berlin_D-ALSB_-_Flickr_-_Axel_Schwenke
Air Berlin Airbus A321. FOTO: Wikimedia Commons.

Sedan Air Berlin sökte konkursskydd har intressenter strömmat in för att köpa flygbolaget, bland annant British Airways ägare IAG, Lufthansa, easyJet och förre F1-föraren Niki Lauda.

Den tyska regeringen vill att någon tar över delar av Air Berlin för att försöka få bolaget på fötter igen, istället för att det fortsätts att drivas med förlust. Sedan Air Berlins konkursskydd och lån från den tyska staten har bolaget fått ställa in många flygningar för att piloter har sjukanmält sig i protest. Dessutom har flygbolaget bestämt att stoppa nästan alla långlinjer som man flyger från Berlin och Düsseldorf för att skära ner på kostnaderna.

British Airways och Iberias ägare IAG är bland de företagen som bjuder på delarna i Air Berlin. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. IAG är dock inte ensamma. Lufthansa, easyjet, logistikföretaget Zeitfracht, tyska industrialisten Hans Rudolf Wöhrl, tidigare F1-föraren Niki Lauda samt Condor är några av de aktörer som uttryckt intresse. Niki Lauda har tidigare haft en ägarandel i Air Berlins dotterbolag NIKI.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.