Sommartrafiken ökade på Swedavias flygplatser

rm3iu5ows8jsz4gieps9
Ronneby Airport ökade antalet passagerare med fem procent under juni, juli och augusti. FOTO: Peter Phillips

Under de tre sommarmånaderna juni, juli, augusti 2017 reste 11,7 miljoner passagerare till eller från Swedavias tio flygplatser. Det är en ökning med åtta procent jämfört med förra sommarens 10,8 miljoner resenärer. Det är dessutom en ökning med närmare 4,5 miljoner resenärer sedan Swedavia bildades 2010.

Av totalt 11,7 miljoner resenärer på Swedavias flygplatser reste 7,6 miljoner av dem till eller från Stockholm Arlanda Airport. En ökning med 8,6 procent jämfört med samma period året innan.

De senaste åren har efterfrågan på resor ökat och prognoserna pekar på att utvecklingen kommer att fortsätta i samma riktning. För att kunna möta den ökade efterfrågan på Stockholm Arlanda Airport investerar nu Swedavia cirka 13 miljarder kronor. Flygplatsen ska utvecklas genom förbättrad kapacitet, höjd effektivitet och förbättrad upplevelse för resenärerna.

För att möta den ökade resenärsutvecklingen på Swedavias övriga flygplatser finns planerade investeringar som ska skapa mer effektiva och attraktiva flygplatser som gynnar både resenärer och regionerna enligt ett pressmeddelande från Swedavia.

I övrig noterar vi att Östersund Airport ökade antalet resenärer med 19 procent jämfört med augusti 2016, Visby ökade antalet passagerare med sju procent och Ronneby ökade med fem procent från 2016. En förklaring är att charterutvecklingen åter tagit fart. Researrangörerna har utökat med nya destinationer och resenärerna svarar på kapacitetsökningen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.