2,7 miljoner resenärer flög med SAS i augusti

SE-DOX_A320neo_SAS_ARN
SAS Airbus A320neo. FOTO: Wikimedia Commons.

Under augusti ökade trafiken med drygt två procent jämfört med föregående år, främst tack vare ökade volymer på Sydeuropa.

SAS fokuserar på resenärer med stort resbehov till, från och inom Skandinavien. I linje med den strategin har bolaget under sommaren anpassat nätverket till målgruppens ökade efterfrågan på framförallt semesterlinjer. Detta har enligt SAS mottagits positivt och under augusti ökade antalet passagerare på dessa linjer med 16 procent.

”Den positiva responsen på vårt utökade erbjudande till främst Sydeuropa är glädjande och visar på vikten av ett säsongsanpassat nätverk. Under augusti fasade vi in vårt elfte Airbus A320neo-flygplan och ser fram emot att ta emot ytterligare 19 flygplan och under hösten även påbörja installerandet av wifi på vår kort- och medeldistansflotta”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

SAS totala trafik steg under månaden med drygt två procent. Tillväxten var störst på europalinjerna med en ökning på nästan sju procent. På de interkontinentala linjerna minskade trafiken med 2 procent, medan trafiken på inrikeslinjerna var i stort sett oförändrad. Den totala kapaciteten ökade med sex procent under månaden jämfört med föregående år.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.