Terminal 2 på Kastrup är avstängd, ÖPPNAD IGEN

Copenhagen_Airport_Mai_2009_PD_105
Incheckningen i Terminal 2 på Kastrup som nu är avstängd. FOTO: Wikimedia Commons.

Terminal 2 på Kastrup är sedan tidigt i morse avstängd efter att polisen spärrat av den. Enligt flygplatsens Twitter konto handlar det om misstänkt bagage. Men nu är terminalen öppen igen. 

Den danska nyhetsbyrån Ritzau rapporterar om att en ”händelse” har inträffat på Kastrup och resenärer uppmanas att följa polisens och säkerhetspersonalens instruktioner. Men enligt Kastrups officiella twitter konto handlar avspärrningen av att ett misstänkt bagage har upptäckts i incheckningen.

Att Terminal 2 är avstängd påverkar dock inte flygtrafiken, utan det är endast incheckningen i Terminal 2 som inte går att göra för tillfället. Från Terminal 2 flyger främst Norwegian, men även bolag som British Airways, Air France och KLM. Dock finns det risk att detta medför förseningar för de flygbolag som använder sig av Terminal 2.

Först en bra bit in på eftermiddagen blev ordningen återställd på Köpenhamns flygplats Kastrup efter det tidigare larmet om en misstänkt bomb. Det var ett misstänkt paket som orsakade morgonens terminalstängning.

Terminal 2 hölls avspärrad i cirka två och en halv timme medan paketet, som lämnats in för flygfrakt, undersöktes med hjälp av en bombrobot. Polisens och försvarets ammunitionsexperter konstaterar att paketet inte innehöll något misstänkt.

Stängningen av Terminal 2 ledde till stora förseningar och inställda flygningar. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.