STREJKHOT: Norska SAS piloter strejkar från torsdag

SAS_Norge_KSU
SAS Boeing 737-700. FOTO: Wikimedia Commons.

Förhandlingarna mellan SAS och piloterna i Norsk Flygerforbund har brutit samman. I och med det har piloterna varslat om strejk från torsdag morgon.

De svenska och danska piloterna har efter lite om och men kommit överens om nya avtal med SAS, men de norska piloterna går hårdare emot och använder strejkvapnet för att försäkra sig om bättre villkor. Norsk Flygerforbund har suttit i förhandlingar med SAS och i måndags natt bröt de samman, vilket gör att ett strejkhot nu finns. Strejken planeras att börja på torsdag morgon och stoppar då alla norska SAS flygningar förutom de som utföras av Cityjet samt svenska och danska piloter.

I en officiell kommentar från SAS säger man att bolaget arbetar med att få fram en lösning och har ambitionen att ha få ett avtal på plats innan torsdag morgon.

De norska piloterna anser att SAS kan öppna plånboken och höja löner samt förmåner för piloterna då bolaget nu går bra igen och menar på att piloter får hålla igen på löneutvecklingen i svåra tider. Dessutom vill piloterna ha fler heltidsanställningar istället för att tillämpa flex-och deltidsanställningar som Norsk Flygerforbund idag tycker SAS har för många av.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.