Norwegians med en passagerartillväxt på 14 procent i augusti

737-8-MAX-Freddie-Laker_Hi-Res_CMYK

Norwegian lägger ännu en månad med över tre miljoner passagerare bakom sig. I augusti valde närmare 3,3 miljoner passagerare att resa med bolaget, en ökning med 14 procent jämfört med samma månad förra året. Det är långlinjerna och Spanien som står för den största tillväxten. Kabinfaktorn ökade till 91 procent. 

Totalt reste 3 279 525 passagerare med Norwegian i augusti, det är 407 603 (14 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 26 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 24 procent. Kabinfaktorn i augusti ökade med 1,4 procentenheter till 91,1 procent.

– Vi är väldigt glada över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa och särskilt att lojala kunder fortsätter att resa med oss. Vi har en stabilt bra efterfrågan på etablerade marknader i Skandinavien medan den största tillväxten finns på långlinjerna och i Spanien. Global tillväxt är viktigt för att stärka konkurrenskraften i en tuff marknad men även för att bidra positivt lokalt i alla marknader där vi har verksamhet, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,7 procent av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten var på 76,8 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I augusti levererades två Boeing 787-9 Dreamliner och en Boeing 737 MAX. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.