85 000 fler resenärer på Skellefteå Airport

ln-nge_boeing_b-737wl_norwegian_in_unicef_colours_9530582751
Norwegians ankomst till Skellefteå har bidragit till flygplatsen växt under 2017.

Under våren startade Norwegian inrikestrafik från Skellefteå Airport. Tillsammans med SAS trafikeras linjen Skellefteå – Arlanda nu av upp till åtta dagliga avgångar.I juni införde Skellefteå Airport även möjlighet till gratis parkering. Dessa två nyheter har nu resulterat i 85 000 nya passagerare, en ökning på +48 % jämfört med fjolåret.
2017 kommer att bli ett rekordår för Skellefteå Airport. Aldrig någonsin har flygplatsen haft så stort utbud av resealternativ.
SAS och Norwegian flyger inrikestrafik med upp till åtta dagliga avgångar till Stockholm och dessutom finns det ca 80 avgångar till åtta charterdestinationer.

Under augusti månad ökade antalet resenärer på Skellefteå Airport med hela 78 procent. Flygplatsen hade under månaden 41 944 resenärer vilket är en ökning med 18 422 resenärer jämfört med samma månad under fjolåret.
Inrikestrafiken ökade med + 92 % procent och utrikestrafiken ökade med +6 %.

Till och med augusti har Skellefteå Airport trafikerats av 264 443 resenärer vilket är hela 85 715 fler än för samma period 2016.

”Det är otroliga siffror som jag tror saknar motstycke inom svensk luftfart. Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling. 2017 kommer att bli ett år av möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland”, säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

På Skellefteå Airport pågår en hel del ombyggnader för att bättre kunna hantera ökade passagerarflöden och samtida flygtrafik och i och med den stora passagerartillströmningen tidigareläggs vissa investeringar.

”Vi har byggt ut parkeringsytorna och inför digitaliserade passagerarflöden, men vi kunde inte förutspå den fantastiska ökningen och tidigarelägger nu vissa investeringar. Förlängningen av rullbanan kommer att ske nästa sommar men vi påbörjar redan nu planeringsarbetet för en utbyggd terminal som ska kunna hantera framtidens passagerarvolymer och trafik till flera olika destinationer”, säger Robert Lindberg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.