BRA skruvar upp i Trollhättan

SE-LIO_Fokker_50_Amapola_ARN_02
Amapola Fokker 50 som ska flyga mellan Trollhättan och Bromma på uppdrag av BRA. FOTO: Wikimedia Commons

Efterfrågan på flyg mellan Trollhättan och Stockholm Bromma är stark. Många avgångar är fullbokade. Därför byter flygbolaget BRA flygplansstorlek på flyglinjen Trollhättan-Bromma. Antal bokningsbara flygstolar ökar därför med 52 procent.

Sedan förra veckan finns det fler platser att boka med BRA från och till Trollhättan. Den Saab 340 med 33 flygstolar som Nextjet flugit för BRA, byts ut mot en Fokker 50 med 50 stolar. Det innebär en ökning av antal flygstolar med 52 procent.

Flygplanet ska inredas och målas i BRAs färger innan det sätts i trafik den 29 oktober. Ombord blir det som på BRA:s övriga linjer bland annat frukost utan kostnad till alla som flyger innan klockan 09.00.

”Vi ser att våra flygtider är mycket uppskattade. Det är tillgången på platser som varit den trånga sektorn, vilket vi nu åtgärdar” säger, Mathias Winberg som är Regionchef i Trollhättan för flygbolaget BRA.

På Trollhättan-Vänersborgs flygplats är man optimistiska över kapacitetsökningen från regionen, ”En efterlängtad förbättring som vi är glada över. Vi vet att resebehovet bara ökar i vår region”, säger Anna Råhnängen, flygplatschef Trollhättan-Vänersborgs flygplats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.