Icelandair börjar flyga till Berlin

Hekla sto 6
Icelandair Boeing 757-200 ”Hekla Aurora” landar på Arlanda. FOTO: Icelandair

I svallvågorna av Air Berlins ekonomiska kris ser Icelandair en chans att locka över passagerare som ska till Nordamerika från Berlin. I början av november börjar man flyga tre gånger i veckan till Island, och därefter finns det 18 destinationer i USA att välja på.

Icelandair börjar att flyga till Berlin Tegel den 3 november, och sedan kommer man att flyga linjen på måndagar, fredagar och söndagar med Boeing 757-200 som har plats för 183 passagerare i bolagets konfiguration.

Icelandair är inte det enda flygbolaget som ser en chans att ta över passagerare från Air Berlin som nu går igenom en osäker period. Det tyska flygbolaget Germania satsar också på detta genom att starta 12 nya destinationer från Tegel flygplatsen i Berlin med start i maj nästa år. Det rör sig främst om linjer till Medelhavet, som Air Berlin idag har 16 destinationer till huvudsakligen genom sitt dotterbolag NIKI.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s