Bygget av Sälens flygplats i gång

 

Saan.. (1)

Det gamla flygfältet har stängts av säkerhetsskäl när man nu har börjat med avverkning av skog och grävning inför byggandet av Sveriges nyaste flygplats.

Sälens internationella flygplats ska locka skidturister och flygbolag från Europa genom att man landar nästan i skidbacken. Flygplatsen har länge bara varit visioner, men sedan man fick godkänt från EU-kommissionen om ekonomiskt stöd från staten blir det nu verklighet.

”Det är fantastiskt att det rör sig runt omkring här nu …Nu röjer de bort runt banan för el och avlopp och allt som hör till”, säger Kjell Larsson ordförande i Sällenfjällen flygklubb som kommer att bedriva sin verksamhet på Mora flygplats under tiden flygplatsen i Sälen byggs ut. Dock har flygklubben blivit lovade nya lokaler och en ny hangar på flygplatsen när den öppnar hösten 2019.

Dock sker det mesta i tysthet då flygplatsbolaget, Scandinavian Mountains AB, som ska driva och bygga flygplatsen avvaktar med att uttala sig om att bygget har kommit igång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.