Nextjet räddade-finansieringen säkrad

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340.

Nextjets ägare har, i en extra bolagsstämma, beslutat att stärka bolagets finanser på kort och lång sikt. Detta gör att Nextjet flyger som vanligt även efter den 17 november.

flyg24nyheter rapporterade tidigare om att Nextjet ekonomiska situation är så pass dålig att Transportstyrelsen beslutade att dra in bolagets flygtillstånd, samt att man flög på ett tillfälligt fram till den 17 november. Men nu har Nextjet genomfört en nyemission som gör att bolaget har vidtagit de åtgärder som krävs för att återfå sin permanenta operativa licens.

Sedan drygt ett år tillbaka genomför Nextjets nya ägare ett omfattande åtgärdsprogram. Investeringar har gjorts i bland annat olika effektiviseringssystem för att sänka kostnader och öka intäkter.

Förstärkningen av bolagets finanser består i ett första skede av en nyemission om 42.5 MSEK. Parallellt med detta genomförs ytterligare åtgärder, bland annat en modernisering av flygplansflottan där första steget är en avyttring av två flygplan som ytterligare stärker bolaget finansiellt. Totalt kommer bolaget i detta skede att kapitaliseras med ca 70 MSEK.

Bolaget har haft en positiv passagerarutveckling det senaste halvåret och spår en bra utveckling kommande halvår.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.