Frankfurt Airport får ny lågpristerminal

Fraport Pir G
Frankfurt Airports nya Pir G. FOTO: Fraport AG

Frankfurt Airport kommer att bygga en ny lågpristerminal på den södra delen av flygplatsen. Terminalen är ett steg i den nya Terminal 3 som ska stå klar 2023. Men lågpristerminalen ska stå klar 2020 och kunna ta emot fem miljoner passagerare per år från lågprisflygbolag.

Den nya lågpristerminalen får namnet Pir G och är tänkt att avlasta Terminal 1 och 2 genom att flytta över flygbolag till den nya terminalen. De flygbolag som det rör sig om, bedriver ”point to point” trafik till och från Frankfurt, och genom nya Pir G kommer det bli effektivare turnarounder för den trafiken. De flygbolag som ska använda sig av Pir G är bland annat Ryanair, Wizz Air, WOW Air, Condor och TUIfly Deutschland.

Passagerarna som ska flyga från Pir G kommer fram till att Terminal 3 öppnar åka buss från Terminal 1 och 2 som ligger på den norra delen av Frankfurt Airport, detta då det inte kommer att finns någon säkerhetskontroll i Pir G. Det innebär att passagerare kommer att få tillgång till alla faciliteter som finns i de nuvarande terminalerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.